Facil 35 Gitsatina med ny lycklig ägare

Gitsatina med ny lycklig ägare

Gitsatina, Stig Träffs förträffliga Facil 35 som jag köpte av honom i vintras, seglades till sitt nya hem i Västerås från Södertälje via Landsort, Utö och Baggensstäket. Under några veckor har hon sedan försetts med luckor i alla tre sektionerna för att kunna rengöra tanken samt en vattentankmätare. En batteriladdare för landström och ny stereo med högtalare i sittbrunnen likaså.

Under helgen deltog hon i sin första eskader med mig som skeppare. Vi var två båtar från Västerås som seglade Södertörn runt under fyra dygn. Fantastiskt fin seglats som bjöd på 6 m/s i solsken och gennakervindar och heldagsregn med kuling i byarna med självslående fock och full stor.

Tips: har investerat i en liten gasolgrill som kan stå på toften i sittbrunnen t o m under färd om det inte lutar. Vi grillade korv på Mysingen medan gennakern drog oss framåt.

Jag är väldigt nöjd med Gitsatinas seglingsegenskaper. Vi seglade ifrån längre båtar utan problem. Otroligt bekvämt med självslående fock och gennaker som kan sitta upp på rulle samtidigt. Svag vind: rulla ut gennakern. Hårdare bidevind: rulla istället ut focken. Första gången som jag har en båt med självslående fock. Vi kryssade upp genom hela Ekerösundet på väg till Västerås.

Nu väntar midsommarsegling, semestersegling i Stockholms skärgård och ännu en eskader i Östersjön i höst.

Mycket nöjd ny Facil 35 ägare/Janne

Jan Jonsson 1 Gitsatina på väg runda Öja med gennakern på plats - med text

Jan Jonsson 2 Gennakern utrullad - en perfekt motor - med text

Jan Jonsson 3 Gasolgrillning i sittbrunnen under färd - gasten Hasse är grillmästare - med text

 

Publicerad i Facil 35, Reseberättelser, Tekniska tips
En kommentar på “Facil 35 Gitsatina med ny lycklig ägare
  1. Lars Klasén skriver:

    Hej och tack för din berättelse!
    Bilder i blogginlägg kan bara läggas in av webmaster. Maila dem till webmaster@facilklubben.se! (Överväg också alternativet Bildgalleri! Skicka då också med bildtext).
    /Lars

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*