Facil 35 Ny motor


Det börjar bli dags för motorbyte på Facil 35 nr 1 Wildcat. Det lutar stark åt diesel. De motorer jag fastnat för är Beta 20 och Mitsubishi Sole mini 29. Det lutar åt Betan då servicepunkterna sitter framför motorn och att komma åt det mesta genom att öppna luckan framför motorn känns lockande. Är det någon som har erfarenheter om motorbyte till någon av dessa två motorer till Facil 35?

Mitt 110s drev med foldingpropeller så det tänkte jag behålla.

Jag tar tacksamt emot tips och kommentarer.

Ett svar på ”Facil 35 Ny motor

 • 2023-09-16 kl. 11:12
  Permalänk

  Hej
  Jag är ägare till Facil 35 nr:11
  Min motor är bytt till Sole 29.
  Den fungerar mycket bra och har en lugn gång då den är trecylindrig.
  Men den motorn är högvarvig och orginal motorn var långvarig. Utväxlingen i mitt 110drev är 1,66.
  Så jag ska i vinter byta till ett 110drev med 2,15 utväxling.
  Min rekommendation är att matcha nya motorn med rätt drev vid ett motorbyte.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *