2 svar på ”Frågor om sprayhood till Facil 26

 • 2021-08-20 kl. 17:29
  Permalänk

  Sprayhooden är inte alls standardiserad. Däremot finns segelmakare som har måtten på båten och också har levererat sprayhood till kunder och alltså har förslag att komma med – och framför allt inte behöver komma till båten för att mäta (vilket såklart kostar). Tyvärr är sprayhood himla dyra att beställa från de etablerade segelmakarna och kappeltillverkarna – iaf enligt min erfarenhet. Lite beror priset på om man vill ha rutor (vilket man nog önskar). De senaste åren har sådana angett priser om ca 11.000 kr (inkl bågar, vilket de envist vill hålla med fast de kan återanvända mina befintliga. Såklart beroende på att de går efter nya mått). Men när jag för några år sedan jagade runt om ett nytt sprayhood lyckades jag få offert från lokala/mindre segelmakare och skrädderier till typ halva prset – förutsatt att de kunde använda mitt befintliga sprayhood som mall och återanvända befintliga bågar. För min del slutade det med att jag lät en skräddare reparera/sy några spruckna sömmar för några hundralappar. Och framför allt att jag ännu envisare än tidigare ser till att impregnera sprayhooden varje vår! Visserligen ser mitt sprayhood från 1995 numera eländigt ut – men det håller fortfarande!
  /Lars, Facil 26 nr 71 (1978)

  Svar
 • 2021-09-04 kl. 23:49
  Permalänk

  Tack Lars för ett som vanligt utförligt och engagerat svar.
  //Mats P

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *