Lyckad försommarträff 2013 på Lacka

Fem Facilbåtar hade hörsammat inbjudan till en försommarträff på Lacka i Stockholms södra skärgård den 7 juni. Vädrets makter var med oss och ett strålande solsken kompletterades med en lagom bris från sydväst vilket innebar lä i viken på Lacka, ca 5M nordost om Nynäshamn.

Här hittar du inlägget med inbjudan.

De båtar som kom var Facil 26 nr 25 OffCourse, Facil 30 nr 31 Kap Kepa, Facil 35 nr 1 Wild Cat, Facil 35 nr 16 Minvila och Facil 35 nr 30 Sweet Sue. Det var inte fler båtar på Lacka än att vi kunde lägga oss alla fem på rad.

Facilklubbens försommarträff 2013

Träffen gav tillfälle att diskutera Facilbåtarna och vad deras ägare gjort för förbättringar och reparationer, men även en ordentlig grillmiddag med alla åtta deltagare i sittbrunnen på Sweet Sue. Det blev många historier om bedrifter till sjöss.

Facilklubbens försommarträff 2013

Till nästa år hoppas vi att fler tar tillfället i akt för en träff i skärgården tillsammans med andra som har ett intresse för Facilbåtar. Vi diskuterade att lägga träffen något tidigare än i år samt att byta plats för att få omväxling. Fifång kom upp som ett förslag.

Kom gärna med synpunkter i syfte att fler ska känna det möjligt och värt att dyka upp. Skriv en kommentar och gör din röst hörd.

/Webmaster

3 svar på ”Lyckad försommarträff 2013 på Lacka

 • 2013-06-08 kl. 20:17
  Permalänk

  Jätteroligt att så pass många kom och att vädret var så fint.
  Nyfiken om det diskuterades nåt som vi kan ha med i kommande Facilblad.
  Grattis Anders till arrangemanget!
  Lasse B

  Svar
 • 2013-12-06 kl. 16:11
  Permalänk

  Nationaldagen 2014 nästa tillfälle?

  Svar
  • 2013-12-07 kl. 20:15
   Permalänk

   Tack för förslaget, Peter!
   Jag tar med det till nästa styrelsemöte. Har själv en idé om att vi skulle kunna träffas på Öja och göra ett besök i ”Batteri Landsort” (www.batterilandsort.se).

   Någon som har andra förslag?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *