Försommarträff 2013

Kom med och träffa Facilvänner i Stockholms södra skärgård i början av juni.

Vi planerar en klubbträff med båtar på Lacka i Stockholms södra skärgård under långhelgen i samband med Nationaldagen. På så vis hoppas vi att de som behöver en extra övernattning på vägen till/från träffen känner att de har möjlighet att delta.

Lacka är klubbholme för Nynäshamns segelsällskap och ligger ca 5 M nordost om Nynäshamn. Position: N 58° 56,9’ och E 018° 05,1’.

Lacka - NSS klubbholme på södra Mysingen

Lacka finns gott om skyddade bryggplatser i viken på nordsidan, en fin sandstrand, ett klubbhus, välordnade toaletter och en vedeldad bastu. Även båtar som inte är med i NSS är välkomna.

Vi träffas fredag den 7 juni under eftermiddagen och hoppas på trevligt umgänge under kvällen med gemensam grillmiddag på bryggan.

Eftersom båtar finns på plats bör det finnas tillfälle att visa upp och ta del av smarta lösningar och mer eller mindre heroiska renoverings- och modifieringsarbeten.

Preliminärt kan vi meddela att minst tre Facil 35 planerar att komma. Minvila (nr 16) har genomgått en del spännande modifieringar varav några har det skrivits om i Facilbladet. Sweet Sue (nr 30) har byggts om för bekvämare nedgång till ruffen (se Facilbladet 2012 – Nr 2) och f.d. Kiwi-Kiwi (nr 3) har återställts efter en förödande brand. Arne Olsén som gjort reparationen och nu äger båten är inbjuden och vi hoppas att han kommer.

Naturligtvis hoppas vi att övriga Facilmodeller också kommer att vara representerade.

Man kan inte boka bryggplats på Lacka och därför krävs ingen föranmälan, men för att vi ända ska kunna försöka ”hålla” bryggplatser så att vi kan ligga intill varandra så ser vi gärna att du hör av dig till sekreteraren och berättar att du hoppas kunna komma.

Har du ingen egen båt men ändå vill komma med föreslår vi att du skriver en kommentar nedan och anmäler behov av gastplats.

Du som ännu inte är medlem i Facilklubben är särskilt välkommen.

Väl mött i skärgården!

2 svar på ”Försommarträff 2013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *