Skapa nytt inlägg

Webbplatsen är till för både medlemmar och gäster. Vi välkomnar nya inlägg – frågor, synpunkter, fakta, seglingsupplevelser … ja vad du önskar! Bara fyll i formuläret nedan! (Om inget formulär visas klicka ovan på ”Inga kommentarer” alternativt ”Kommentarer” ). Ditt inlägg modereras innan det syns i bloggen, vilket kan ta någon dag.

 

Publicerad i x Skapa nytt inlägg
7 kommentarer på “Skapa nytt inlägg
 1. webmaster skriver:

  På årsmötet 28 november 2015 berättade Pia L’Obry om sina upplevelser under ensamkappseglingen Transat över Atlanten. Ca 50 personer från Facilklubben, Södertäljes alla båtklubbar samt övriga intresserade deltog. Klicka på länken för en pdf med ett spännande urval av de bilder hon visade!

 2. Jan Jonson skriver:

  Gitsatina med ny lycklig ägare

  Gitsatina, Stig Träffs förträffliga Facil 35 som jag köpte av honom i vintras, seglades till sitt nya hem i Västerås från Södertälje via Landsort, Utö och Baggensstäket. Under några veckor har hon sedan försetts med luckor i alla tre sektionerna för att kunna rengöra tanken samt en vattentankmätare. En batteriladdare för landström och ny stereo med högtalare i sittbrunnen likaså.

  Under helgen deltog hon i sin första eskader med mig som skeppare. Vi var två båtar från Västerås som seglade Södertörn runt under fyra dygn. Fantastiskt fin seglats som bjöd på 6 m/s i solsken och gennakervindar och heldagsregn med kuling i byarna med självslående fock och full stor.

  Tips: har investerat i en liten gasolgrill som kan stå på toften i sittbrunnen t o m under färd om det inte lutar. Vi grillade korv på Mysingen medan gennakern drog oss framåt.

  Jag är väldigt nöjd med Gitsatinas seglingsegenskaper. Vi seglade ifrån längre båtar utan problem. Otroligt bekvämt med självslående fock och gennaker som kan sitta upp på rulle samtidigt. Svag vind: rulla ut gennakern. Hårdare bidevind: rulla istället ut focken. Första gången som jag har en båt med självslående fock. Vi kryssade upp genom hela Ekerösundet på väg till Västerås.

  Nu väntar midsommarsegling, semestersegling i Stockholms skärgård och ännu en eskader i Östersjön i höst.

  Mycket nöjd ny Facil 35 ägare/Janne

  Fråga: Hur skickar jag med en bild till kommentaren?

 3. Lars Klasén skriver:

  Försommarträffen 2016 ägde rum 4 juni på Radön, Östertälje båtklubbs klubbholme söder om Brandalsund. Det blev trevligt umgänge med andra Facilklubbare – och ett gäng ÖBK-are! Fint väder och ljus natt gjorde att vi kunde tillbringa hela kvällen på klipporna i trevligt samspråk, med god mat och dryck – och allsång! Riktig midsommarstämning!

 4. Någon som vet hur många Facil 30 det finns med blyköl?
  Följdfråga, är det någon av dessa (förutom SWE-44) som kappseglar SRS?
  /Torbjörn G

 5. Fredrik Bäckström skriver:

  Jag funderar på att installera en bogpropeller i min 35:a. Någon som har några tips och råd?

 6. PO Sjöblom skriver:

  Nya knap i fören för min Facil 26.
  Vet någon var man kan köpa nya knap med samma hållning som orginal

 7. Ulf Carlsson skriver:

  Dynor och Sprayhood Facil 35.
  Jag behöver nya dynor till båten. Någon som vet var det går att få en ny uppsättning till rimligt pris. Jag har fått en prisindikation på 39000kr av en skräddare, vilket var mer än väntat.

  Sen behöver Wildcaten en ny sprayhood också. Den befintliga är märkt ”Hanse Marin. Set vore bra med tips on någon har info om hur jag får tag i en ny. I bästa fall är detta någon standardmodell. Jag har varit i kontakt med en båtskräddare som tänkte mäta på båten, detta verkar omständigt och blir säkert dyrt.

  Jag hoppas jag kan få tips om dynor och sprayhood.

  Hälsningar
  Ulf Carlsson ulfc67(at)gmail.com
  Facil 35 nr1 Wildcat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*